cadrele militare disponibilizate din sibiu protestează împotriva lui basescuMembrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate – Filiala 1 Sibiu , cadre militare in rezerva si retragere din majoritatea armelor si specialitatilor militare, ofiteri, maistri militari si subofiteri, au asistat cu stupoare la discursul Presedintelui Romaniei din seara zilei de 23 ianuarie 2011.

Iată comunicatul de presă al Cadrelor Militare Disponibilizate – Filiala 1 Sibiu:

O data cu derularea discursului domnului Traian Basescu – Presedintele Romaniei si Comandantul fortelor armate, stupoarea s-a transformat in revolta in fata afirmatiilor lipsite de adevar, tendentioase si cu efecte destabilizatoare  in privinta coeziunii organismului militar, al ordinei si disciplinei privite ca importante elemente ale capacitatii de lupta a acestuia. Prin discursul sau, care se vadeste a fi marcat de un amestec bizar si toxic de populism cu radacini leniniste  si idei  apropiate de extrema dreapta a esichireului politic, Presedintele Romaniei- dl Traian Basescu  a demonstrat ca nu poate sau nu vrea sa inteleaga un lucru elementar. Si anume acela ca Armata si celelalte categorii de forte armate sunt structuri profesioniste, ierarhic structurate pe paliere de comanda si de executie, care actioneaza integrat si deci inseparabil. Se poate concluziona astfel de vreme ce, prin mesajul sau, ataca public prestigiul ofiterilor, le minimalizeaza rolul si,  exacerband totodata importanta si rolul subofiterilor, instiga astfel  cele doua categorii de cadre militare  una impotriva celeilalte.  Domnul Traian Basescu a incercat sa transmita un mesaj catre „talpa Armatei.” Nu a reusit decat un mesaj „de la  talpa”! Niciodata in istoria moderna , cu exceptia inceputurilor bolsevismului in Rusia,un sef de stat si comandant al fortelor armate  nu a procedat astfel! Obstinatia atacurilor pe care presedintele, primul ministru, si o serie de oameni politici din P.D.L le sustin impotriva militarilor din rezerva fortelor armate ale Romaniei , al caror corolar a fost discursul dlui.Traian Basescu din data de 23.01.2011, ne indreptatesc sa suspectam ca acestea nu sunt  rodul limitelor intelectuale ale guvernantilor. Dimpotriva, ele urmaresc scopuri precise,straine de interesele Romaniei, atat de des clamate de acestia!

Domnul presedinte a acuzat  pensionarii militari ca „au luat un miliard” la trecerea in rezerva , pe care chiar ei si-au cerut-o, din lacomie! Grosolana manipulare incercata astfel are scopuri precise! In primul rand, sa prezinte pensionarii militari ca pe niste indivizi lipsiti de scrupule care „au luat” cumva cu forta cate un miliard din bugetul tarii. Nimic mai fals!Militarii in rezerva nu „au luat” nimic din buget! Printre altele,  si pentru simplul motiv ca nu puteau sa o faca! Prin lege, statul roman le-a acordat ajutoare si salarii compensatorii pentru ca , in indeplinirea conditiilor de integrare in NATO, acelasi stat a hotarat sa nu le permita sa-si realizeze „cariera militara completa,”atat de des si patetic invocata de exponentii regimului Basescu. Iar sursa de provenienta a fondurilor din care s-au platit aceste salarii compensatorii, conform binecunoscutei Ordonante nr.7 /1998, a fost externa. Este bine stiut ca militarii nu au fost singura categorie socioprofesionala care au beneneficiat de aceste masuri de protectie sociala. Si inca ceva, stimati concetateni! In timp, nu toti militarii au beneficiat de astfel de masuri.Ce miliard au luat cei care au degerat in zapezile Rusiei sau in muntii Tatra?, Dar cei care au iesit la pensie inainte de 1998? Si totusi, si lor , cati mai sunt in viata, li se aplica masurile aberante stabilite de dl. Traian Basescu, legiferate „la comanda” de parlamentarii arcului puterii si aplicate de Guvernul „Boc.”

Tot in categoria minciuna si manipulare intra si masura de „mare transparenta”dispusa de ministrul apararii nationale , dl Gabriel Oprea in incercarea de a demonstra ca pensiile cresc prin recalculare. Si anume, aceea de a se afisa pe site-ul MapN pensiile anterioare si cele recalculate, dar fara numele titularilor acestora. Nimeni nu poate sa verifice veridicitatea celor afisate prin singurele mijloace de proba valide in acest caz: marturia titularului si documentele aflate in posesia acestuia – decizie , talon etc

Din pacate, democratia si statul de drept sunt grav afectate in Romania, de vreme ce, o hotarare judecatoreasca definitiva, irevocabila, executorie, si aplicabila „erga omnes”se aplica numai  cand seful statului da unda verde, asa cum a fost cazul Sentintei civile nr 338/28.09.2010 a Curtii de Apel Cluj  si al Deciziei nr.38/07.01.2011 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie!

Pentru pensii si salarii nu sunt bani in Romania. Sunt insa destui bani publici pentru cheltuieli materiale si pseudo investitii facute prin firmele atasate camarilei prezidentiale si partidelor din arcul puterii. Si vor mai fi, doar de aceea se taie salarii si pensii!!!

Nu numai  pensionarii militari sunt cei pagubiti. Sa ne amintim de felul in care a fost „rezolvata” contributia pentru asigurarile de sanatate!

Pentru toate acestea , si pentru multe altele despre care nu putem vorbi datorita spatiului grafic limitat,dar pe care le traim cu totii, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate -Filiala 1 Sibiu adreseaza tuturor militarilor in rezerva, ofiteri, maistri militari si subofiteri  un apel la unitate! Respingeti manipularea odioasa pe care o incearca guvernantii in scopul de a ne dezbina si de a ne „stapani”! Veniti alaturi de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate pentru ca uniti , cu si mai multa forta, uzand de toate miloacele pe care Constitutia si legea ni le pun la dispozitie, sa ne aparam drepturile!

Totodata , sa nu uitam ca am jurat sa ne aparam tara, chiar cu  cu pretul vietii. Astazi, tara are nevoie de aparare . Pentru ca e jefuita sistematic!Pentru ca este impovarata de datorii iresponsabil contractate !Pentru ca democratia este compromisa ! Pentru ca este amenintat viitorul copiilor si nepotilor nostri!

Dumnezeu sa ne ajute!

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate –Filiala 1  Sibiu

Biroul Operativ

Ultima oră

Comentariul meu