Lucrările de la stadionul Municipal – Termenul de finalizare extins pentru 2019

1 3.244

Speranțele fanilor lui FC Hermannstadt de a vedea meciuri în liga 1 la Sibiu în 2018, sunt spulberate complet. Municipalitatea sibiană și SC Construcții SA au semnat un act adițional prin care termenul de finalizare al lucrărilor a fost extins până în martie 2019.

Primăria Sibiu spune că lucrările de reabilitare a Stadionului Municipal au fost demarate pentru a-l aduce într-un stadiu care să permită desfășurarea meciurilor de Liga I și pentru a reda comunității un spațiu pentru desfășurarea activităților sportive. Fără aceste lucrări, nu ar fi fost posibile funcțiunile menționate.
În contextul în care constructorul nu a finalizat lucrările la termen, Serviciul de Administrare a Domeniului Public a analizat două variante. Prima era rezilierea care ar fi blocat lucrările, fiind necesară reluarea procedurii, contractarea unei noi firme, precum și posibile contestații, fapt ce ar fi dus la o întârziere mult mai mare în finalizarea lucrărilor. A doua era decalarea de termen, care înseamnă negocieri și discuții privind extinderea termenului de finalizare a lucrărilor, fără a bloca însă investiția la un obiectiv important pentru oraș.foto stadion municipal

Termen decalat
”Luând în considerare cererile de decalare transmise de constructor care invocă lucrările neprevăzute apărute, condițiile meteo nefavorabile înregistrate pe parcursul execuției contractului și dificultatea cu care s-a confruntat acesta în achiziția unor produse prefabricate și a unor lucrări specializate, s-a a decis acordarea decalării de termen”, spun cei de la primăria Sibiu.lucrari stadion sibiu 16

Noul termen – martie 2019
”Antreprenorul general și Serviciul de Administrare a Domeniului Public au semnat un act adițional prin care termenul de finalizare a lucrărilor este extins până în 15 martie 2019. Odată cu acordarea acestei decalări, s-a pus în vedere constructorului suplimentarea semnificativă a personalului de pe șantier pentru a putea respecta acest nou termen contractual deoarece, pe parcursul execuție contractului, s-a constatat că forța de muncă de pe șantier a fost insuficientă.”, mai spun cei de la primăria Sibiu, într-un răspuns remis unei solicitări Ora de Sibiu.

Reamintim că inițial termenul de finalizare a primelor lucrări a fost septembrie 2018, după care octombrie 2018. FC Hermannstadt joacă meciurile de acasă în liga 1, la Tg. Mureș, tocmai pentru că lucrările la cel mai mare stadion al Sibiului bat pasul pe loc în ultimele luni.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. me scrie

    Timp nefavorabil My Ass chiar si acum timpul este favorabil lucrarilor. Oameni slabi in primarie fara cuvant.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.