VIDEO: Președintele Klaus Iohannis vine la dezvelirea statuii Baronului Brukenthal din Piața Mare

1.231

Președintele Klaus Iohannis va fi prezent la ceremonia de dezvelire a statuii Baronului Samuel von Brukenthal din Piața Mare. Evenimentul va avea loc în data de 11 septembrie.

Statuia Baronului Samuel von Brukenthal, făurită de sculptorul Deak Arpad din Oradea, va fi dezvelită în data de 11 septembrie, începând cu ora 12:00, în prezența președintelui Klaus Iohannis. Ceremonia va avea loc în Piața Mare din municipiul Sibiu.

Statuia este realizată din bronz și are 3 metri înălțime, iar soclul pe care va fi așezată va avea 60 de cm. Aceasta va fi amplasată la 8,75 metri de clădirea Muzeului Brukenthal și la 18,70 metri față de clădirea Primăriei Sibiu. Amplasarea statuii lui Brukenthal este simetrică față de cea existentă, a lui Gheorghe Lazăr, aflată la intrarea în Piața Mare dinspre strada Avram Iancu și va fi orientată cu fața către Piața Mare.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Thor scrie

    RUSINE . Eroii ii ingropam si ii judecam pe cei care le poarta respect si ii omagiaza , criminalilor acestui popor le ridicam statui si le purtam osanale Brukenthal a fost un criminal al poporului Roman RUSINE .

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.