vânzarea locuințelor anl din sibiu - cine le poate cumpăra și în ce condiții
www.newsbv.ro

În ședința consiliului local de la finalul lunii martie s-a votat hotărârea prin care locuințele ANL din municipiul Sibiu pot fi vândute. Sute de astfel de locuințe vor avea proprietari și nu chiriași. Dar, prețul acestora diferă , iar cei interesați să cumpere trebuie să îndeplinească mai multe condiții.

În prezent Urbana SA, instituție subordonată Primăriei Sibiu, gestionează 240 de locuințe ANL situate în cartierele Ștrand, Reșița, Tilișca și pe străzile Alba Iulia și Independenței.

Conform hotărârii Consiliului Local din luna martie, acestea pot fi vândute.

VEZI AICI DETALII DESPRE HOTĂRÂREA VOTATĂ DE CL

Ca prim pas, cei interesați trebuie să depună o cerere prin care solicită cumpărarea, pe care o depun la SC Urbana SA. Toate informațiile necesare pentru acest proces se găsesc AICI 

Locuințele ANL nu se pot vinde decât către cei care au locuit în ele cu chirie și nu mai puțin de un an. Timp de 12 luni cei care solicită cumpărarea locuinței trebuie să fi plătit chiria fără întrerupere și nici să nu dețină o proprietate.

CITEȘTE ȘI: Chiriași ANL evacuați din locuințe, înainte de vânzare – ”Ne dau afară că am înlocuit parchetul sau am pus faianță nouă”


Prețul de vânzare al locuințelor se stabilește în funcție de mai multe criterii, astfel că acesta poate fi diferit de la un apartament la altul, chiar în același bloc.

Prețul acestora va fi stabilit de un expert, în funcție de mai multe elemente: valoarea de investiţie a imobilului/locuinţei , suprafaţa construită efectivă a imobilului/a fiecărei locuinţe, sumele rezultate din cuantumul chiriei reprezentând recuperarea investiţiei , calcul rata inflaţiei , coeficientul determinat în funcţie de ierarhizarea localităţi or pe ranguri (în cazul municipiului Sibiu coeficientul de ponderare, valabil la data prezentei este 0,90) şi vânzarea cotelor părţi de teren aferente locuinţelor de tip ANL, dobândite în baza Legii nr. 152/1998.

Dacă cei interesați îndeplinesc toate condițiile, se trece la vânzare. Dacă au toți banii se poate alege această modalitate de plată. Dacă nu, Urbana pune la dispoziție un sistem de rate.

Banii obținuți în urma vânzării nu intră în conturile Urbana.  ”Sumele încasate se virează la Agenția Națională a Locuinței, după reținerea comisionului de către Urbana pentru instrumentarea vânzării”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Primăria Sibiu construiește alte 44 de locuințe ANL în cartierul Reșița. În turnișor, pe malul Cibinului, urbana va ridica locuințe de serviciu, locuințe sociale și locuințe pentru tineri, destinate închirierii. DETALII DESPRE ACEST PROIECT AICI

 

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică