nori sibiu ploaie

Meteorologii au emis avertizări cod galben de vânt pentru zona litoralului, fiind rafale de până 70 de kilometri pe oră. Pentru centrul țării sunt anunțate precipitații mixte, scrie Mediafax.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vântul va avea intensificări în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei începând de luni, de la ora 10.00. Vor fi viteze în general de 55 – 65 km/h, iar în județul Constanța și pe litoral, rafalele vor depăși temporar 70 km/h.

Pe litoral vântul va continua să prezinte intensificări în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze de 50 – 55 km/h.

Avertizarea cod galben de vânt pentru litoral este valabilă până la ora 18.00.

De luni, de la ora ora 14 până miercuri, la ora 10.00 meteorologii informează că temporar se vor semnala precipitații în aproape toată țara și se vor acumula cantități de apă în general de 15 – 25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă, însoțite și de descărcări electrice îndeosebi în sud-estul teritoriului.

La munte, iar în noaptea de marți spre miercuri, trecător și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații mixte.

Marți, vântul se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, unde vor fi rafale de 60 – 80 km/h, iar temporar și în regiunile estice și local în cele vestice și sud-vestice, în general cu viteze de 45 – 55 km/h.

De asemenea, de luni, de la ora 18.00 până marți, la ora 22.00 sunt semnalate precipitații însemnate cantitativ, ninsori la altitudini de peste 1.500 metri, în zona centrală a țării. În acest interval, în cea mai mare parte a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, precum și în zonele montane aferente va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25 – 30 l/mp, iar izolat de 50 l/mp. La altitudini mai mari de 1.500 de metri, îndeosebi pe parcursul zilei de marți (13 februarie) în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu