PROMOVARE ODS

Unde stau Klaus și Carmen Iohannis în Tenerife / Foto și Video

0 1.849

Președintele Iohannis și soția lui Carmen au ales pentru vacanța din Tenerife cel mai frumos hotel de pe insulă, The Ritz Carlton Abama, care oferă exact ceea ce caută cuplul prezidențial: o plajă intimă și teren de golf.

Hotelul cu o arhitectură de inspirație arabă cu numeroase vile, care se distribuie pe cele 160 de hectare, oferă șapte piscine, un spa și un câmp de golf, proiectat de jucătorul de golf Dave Thomas. Luxosul de lux are aproape 500 de camere, fiind foarte căutat de cei care vor un loc în care să se relaxeze și să se bucure de intimitate.

Lista faimoșilor

Pe aici au trecut actrița Penelope Cruz, fotbaliștii Luis FigoDavid Beckham și Zinedine Zidane, fostul tenismen Bjorn Borg, actorul Vin Diesel care a filmat în Tenerife  Fast and Furios 6, cântărețul Elton John. Printre președinții care au stat aici se numără Bill Clinton, pasionat de golf, la fel ca și Iohannis.

Zece restaurante

The Ritz-Carlton Abama are zece restaurante dintre care  două cu stele Michellin, unul al bucătarului basc Martín Berasategui cu două stele Michellin, și altul Kabuki, supervizat de un alt bucătar celebru, Ricardo Sanz, cu o stea Michellin.

Plaja e publică dar greu accesibilă dacă nu ești client

Hotelul este situat 20 de kilometri la nord de Las Americas, în drum spre Los Gigantes, pe malul Atlanticului, în municipiul Guia de Isora. Plaja hotelului Abama. este greu accesibilă şi timp de mai bine de doi ani a fost aprig disputată în tribunalele canariote de reprezentanţii hotelului pe de o parte, care voiau s-o facă plajă privată la care să aibă acces doar clienţii hotelului, şi localnici, pe de cealaltă parte, care nu puteau accepta ideea ca o plajă publică din Spania, ţară care nu are nici măcar un metru pătrat de plajă privată, să devină privată. Plaja e fost amenajată cu nisip auriu, adus din Sahara.

Accesul la plaja de face atât pe o șosea  de circa 1,5 kilometri de la Hotel, cât și pe niște scări abrupte și cu un lift. La lift au acces doar clienții, pentru care sunt disponibile și niște mașinuțe de golf care circulă între Hotel și plajă, în timp ce clienții care stau la vile, primesc o mașinuță pe perioada șederii. Pentru cei dinafară este permis accesul la plaja pe scări sau cu mașina, care nu poate însă staționa jos decât petru a lăsa lucrurile de plajă.

Oferta Abama pornește de la 225 de euro pe noapte

O noapte de cazare la The Ritz Abama pornește în oferte de la 225 de euro pe noapte și ajunge la 570 de euro pe noapte. Hotelul de cinci stele se întinde cu tot cu vilele, terenul de golf, terenurile de tenis şi centrul SPA pe o suprafaţă de 160 de hectare şi a fost inaugurat în noiembrie 2005, la finalul unei investiții de 300 de milioane de euro. Abama a fost renovat în 2014, pentru a se încorpora în rețeaua The Ritz – Carlton. Este deținut de  Grupo Prisa, afacerea unei familii de milionari spanioli, care deține printre altele şi ziarul El Pais.

Liniştea care te înconjoară pretutindeni pe unde mergi pe proprietatea resortului, verdele luxuriant creat de cele peste 300 de specii de plante, ciripitul a sute de păsări, priveliştea asupra oceanului şi a insulei La Gomera care-ţi taie respiraţia, sunt tot ce poți visa într-o vacanță, ceea ce face din această destinație, alegerea perfectă pentru președintele Iohannis și soția lui Carmen.

Credit Foto: The Ritz Carlton Abama

Comentarii
Incarca...
Loading...